Home » Rijopleidingen » RIS (Rijopleiding in stappen)

Klaar voor de toekomst!


Sinds maart 2019 ben ik gecertificeerd RIS instructeur deze leermethodiek pas ik daarom standaard toe op de rijlessen ik ken dus geen verschil in prijzen tussen een reguliere opleiding of RIS. Je krijgt standaard bij je opleiding het RIS boek twv. € 26,50.

Rijopleiding in Stappen (RIS) is een opleidingsmethodiek waarbij ik jouw als leerling stapsgewijs opleid voor deelname aan het verkeer. De RIS-Methodiek onderscheid zich van andere lesmethoden. Door het lesprogramma modulair op te delen is het makkelijker te volgen.

  • Module 1 Voertuigbediening en -controle
  • Module 2 Eenvoudige verkeerssituaties
  • Module 3 Complexe verkeerssituaties
  • Module 4 Verantwoord gedrag

Op dit moment doe ik als rijschool nog geen toetsen of examens via de RIS, dit simpelweg omdat de kosten voor jullie als leerling al hoog genoeg zijn. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om wel geheel via RIS toetsen en examens te doen. Kijk maar eens voor de kosten op pakketten bij overige prijzen voor een prijsindicatie.

De RIS biedt een goede voorbereiding op wat jij als automobilist moet kennen, kunnen en wil. Kortom hiermee wordt jij nog beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

Omdat ik enkel het beste wil voor mijn leerlingen heb ik de RIS methodiek inmiddels wel standaard opgenomen in mijn basisopleiding voor rijlessen.

Ook zal het nieuwe rijexamen van het CBR ingericht zijn volgens het hele principe van modulair lesgeven, zoals de RIS. Ook de commissie Roemer neemt RIS als voorbeeld. Meer informatie hierover is te vinden op: https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/advies-roemer-over-verbetering-rijscholenbranche.htm.

Proefles aanvragen

Overtuigd dat ik je kan helpen je rijbewijs te halen?